Patrick Janssens’‏ vluchten

15 jul

In een lezenswaardig gesprek met De Morgen (12/7) komt Patrick Janssens terug op de kritiek dat hij bij de laatste verkiezingen nergens op een lijst stond ter ondersteuning van zijn partij. Janssens vindt die ergernis van zijn partijgenoten niet terecht “al was het maar omdat ik de partij al een paar keer op deze manier heb geholpen. (…). In het verleden heb ik drie*** keer de Kamerlijst getrokken waarna iemand anders kon binnenkomen omdat ik het mandaat niet opnam of uitdeed”.

Is dat iets om trots op te zijn? Tot drie keer toe heeft Janssens dus tienduizenden kiezers bij de neus genomen door op een lijst te staan maar uiteindelijk zijn Kamerzetel niet op te nemen of vroegtijdig op te stappen. Grapje!

Patrick Janssens lanceert eigen magazine

Als Janssens toch zo graag plaatsmaakt voor opvolgers, waarom bleef hij dan na het einde van zijn Antwerps burgemeesterschap nog anderhalf jaar in het Vlaams Parlement zetelen (in combinatie met een doctoraat, maar dat blijkt nu ook een grapje)?

Het rapport van De Standaard is alleszins duidelijk over de prestaties van Patrick Janssens (1/10) als Vlaams Parlementslid: “Zijn parlementair werk is onbestaande, enkele tussenkomsten over de Oosterweelverbinding daargelaten. Sinds 2012 is Janssens burgemeester af. De vraag is dan ook wat hij het voorbije jaar in hemelsnaam heeft uitgespookt als Vlaams parlementslid.” Grapje!

Patrick Janssens was beter nooit (tien jaar) parlementslid geweest. Dan zou hij gewoon voor zijn werk als burgemeester kunnen herinnerd worden.

*** In 2003 haalde Janssens als lijsttrekker bijna 90.000 voorkeurstemmen op de SP.A-Kamerlijst. In 2007 was Janssens lijstduwer, maar haalde met 37.000 voorkeurstemmen wel de beste score van de SP.A-Kamerlijst. In 2010 haalde Janssens ongeveer 32.000 voorkeurstemmen als tweede op de Kamerlijst. Janssens heeft dus niet 3 maar 1 keer de Kamerlijst van de SP.A getrokken. Grapje!

Bron foto: hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: