Derderangs Tobback

25 apr

SP.A-voorzitter Bruno Tobback vindt Liesbeth Homans (N-VA) een ‘tweederangs-kandidaat’ voor het Vlaamse minister-presidentschap. “Zonder op de vrouw te willen spelen, volgens mij heeft ze niet het juiste profiel”, legde Tobback deze week uit in De Tijd. “Ze heeft jaren in het Vlaamse Parlement gezeten, maar niemand herinnert zich daar nog iets van. En als OCMW-voorzitter in Antwerpen bewijst ze dat ze niet in staat is partijen bijeen te brengen, integendeel”.

homans                 mdconinck
(Homans oefent in handjesschudden, De Coninck oefent in poseren)

Even kijken. Liesbeth Homans was 4 jaar kabinetsadviseur, 3 jaar provincieraadslid in Antwerpen en zetelt sinds 2009 in het Vlaams Parlement (en later ook in de Senaat, waar ze fractievoorzitter werd). Sinds vorig jaar is ze OCMW-voorzitter en schepen van onder meer Sociale Zaken, Diversiteit en Loketten in de Stad Antwerpen.

Ter herinnering: in 2011 benoemde Tobback zijn partijgenote Monica De Coninck tot federaal minister van Werk. De Coninck werkte voordien 4 jaar op socialistisch kabinetten en was 7 jaar provincieraadslid in Antwerpen. Daarna was ze 11 jaar OCMW-voorzitter in de Stad Antwerpen, de laatste 5 jaar in combinatie met het schepenambt van onder meer Sociale Zaken, Diversiteit en Loketten. Ze heeft nog nooit in het parlement gezeteld.

Conclusie: Monica De Coninck is zowat het socialistische spiegelbeeld van Liesbeth Homans, maar dan zonder parlementaire ervaring. Beide vrouwen zijn al minstens 10 jaar actief in de politiek. En Bruno Tobback is een derderangsfiguur.

Foto’s: liesbethhomans.be, Site Monica De Coninck.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: