Rutte en De Wever tonen Stinkefinger

14 sep

In Duitsland is heibel ontstaan rond een tijdschriftfoto waarop SPD-kanselierskandidaat Peer Steinbrück zijn middelvinger (‘Stinkefinger’) uitsteekt. Correspondent Rolf Bos schrijft daarover vandaag in De Volkskrant een stukje, dat De Morgen traditiegetrouw overneemt. Weliswaar licht aangepast:

De Volkskrant: Mark Rutte met opgestoken middelvinger op het Volkskrant Magazine, een week voor de verkiezingen? Vergeet het. Barack Obama op de cover van Time met de geheven digitus tertius? Nee, dan Duitsland.

VK Peer

De Morgen: Bart De Wever (of Kris Peeters) met opgestoken middelvinger op De Morgen Magazine, een week voor de verkiezingen? Vergeet het. Barack Obama op de cover van Time met de geheven ‘digitus tertius’? No way. Nee, dan Duitsland.

DM PeerBlijkbaar wisten ze bij De Morgen niet goed wie de Belgische tegenhanger van Mark Rutte is. Ligt Elio Di Rupo niet meer voor de hand? Of wie is in het onoverzichtelijke België de feitelijke tegenhanger van Peer Steinbrück?

Het bewuste interview in het SZ-Magazin van de Süddeutsche Zeitung is trouwens wel origineel bedacht. Ondervraagden mogen enkel met gebaren antwoorden. Peer Steinbrück blijkt over een uitstekende mimiek te beschikken:

SZ Peer

Linksboven: Amper 26% van de kiezers zou SPD stemmen. Ligt dat aan u?

Midden boven: De liberale partijvoorzitter Philipp Rösler zegt dat u niet bekwaam bent om bondskanselier te zijn. Heeft een boodschap voor hem?

Rechtsboven: Panne-Peer, Probleem-Peer, Peerlusconi – u hoeft zich geen zorgen te maken over leuke bijnamen, niet?

Linksonder: Een stijlvraag: draagt u onder uw hemd nog een onderhemd?

Midden onder: Op een schaal van 1 tot 10: hoe goed is Angela Merkel als crisismanager? (1 = rotslecht, 10 = meesterlijk)

Rechtsonder: Hoe zou u reageren als de groenen na de verkiezingen uit gebrek aan alternatieven toch een coalitie met Angela Merkel vormen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: