Tropical Islands: het oneindige zwemparadijs

28 mrt

Stel: je woont in een grote stad en stapt in de trein. Een uurtje later zit je in een pendelbus die baadt in groene en bruine tinten. Er speelt junglemuziek in de bus. Na vijf minuten rijden door een rurale omgeving, doemt achter de bossen een gigantische, futuristische hal op. De pendelbus rijdt over een landingsbaan en stopt pal voor de hal. Je gaat naar binnen, doet je zwembroek aan en springt in een jacuzzi.

Bovenstaande lijkt de eerste scène van een middelmatige erotische film of sciencefictionreeks. In Berlijn betreft het een doodnormale zondagse uitstap.

In deze hal bevindt zich namelijk Tropical Islands, een 8 voetbalvelden groot ‘subtropisch zwemparadijs’. Zo groot dat het Vrijheidsbeeld in de hal zou kunnen staan en de Eiffeltoren erin zou kunnen liggen.

De hal ligt op het terrein van een  luchthaven uit de Sovjettijd. Na enkele jaren leegstand kocht CargoLifter AG het areaal in 1998. De investeerders wilden het voormalige het militaire domein omvormen tot een luchtvaarttechnologiepark. In een grote hal wilden ze zeppelins bouwen, die grote vrachten naar onherbergzame gebieden moesten brengen. Voor het eerste luchtschip klaar was, ging de onderneming failliet. Maar intussen had CargoLifter AG wel een hal voor de productie van zeppelins gebouwd. Een Maleisische miljonair speelde voor redder in nood. Dankzij diens geld en veel subsidies werd Tropical Islands in 2004 geopend.

img_tropical_islands_resort_5

De hal bevat talrijke zwembaden, sauna’s, stoombaden, zweethutten, ijsbronnen, nevelgrotten, hamburgertenten, glijbanen, minigolfbanen, een Indische olifantentempel, een regenwoud met 50.000 planten en een variététheater voor avondvullende shows. Bezoekers kunnen hun spullen in 7000 kleerkastjes achterlaten.

Door de hal vliegt constant een luchtballon. Die hangt met touwen vast aan de rug van een jobstudent, die de hele dag met die luchtballon door de hal wandelt.

c9a1tropical-island-in-Berlin

Ook wie de ultieme verspilling van energie met eigen ogen wil meemaken, zal zijn gading vinden in Tropical Islands. “In de hal heerst een constante temperatuur van 26°C en een aangename 40-60% luchtvochtigheid voor planten uit de hele wereld”, zo luidt de brochure. “Vloerverwarming in de Lagune en de Südsee zorgen ervoor dat badgasten geen koude voeten krijgen”.

Dagelijks kunnen 6000 bezoekers van dit paradijs genieten. De hal is het hele jaar door dag en nacht open. Je kan er ook slapen in een lodge. Of kamperen op het strand. Slapen in een tent op een aangelegd strand in een zeppelinhal: vlakbij Berlijn is het mogelijk.

tropical-BM-Berlin-Bromberg-Bydgoszcz

Adres:
TropicalIslandsAllee 1 (geen grap)
15910 Krausnick
Deutschland

(Foto’s: Blessthisstuf.com – besttropicalislands.info – Berliner Morgenpost)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: